•Op zoek naar een origineel geschenk?•Deze week in het gemeentehuis …•Kerst met ‘t Kiertje•Amnesty International•Fietsgraveren•Ravotterkesdag

Op zoek naar een origineel geschenk?
Hier zijn alvast enkele tips:
 
- Vorselaarse geschenkbon: de Vorselaarse geschenkbon is te koop bij een tiental Vorselaarse handelaars. Elke geschenkbon heeft een waarde van € 5 en kan ingeruild worden bij 40 winkels en horecazaken in Vorselaar.
- Vorselaarse streekgerechten: Vorselaars streekbier ‘t Baronneke: flesjes en glazen zijn te koop in de Wereldwinkel en bij drankenhandel De Kroon. Ook verkrijgbaar in een mooie geschenkenkorf.
- Frut van Leon: een Vorselaars streekproduct met uniek en lekker recept is enkel te koop bij slagerij Stevens - Marissen. Dit smaakt heerlijk op een Vorselaers Kasteelbrood, te koop bij bakkerij
‘t Kruimeltje.
 
 
Deze week in het gemeentehuis …
Deze week zijn er twee interessante ontmoetingsavonden op het gemeentehuis.
 
Vanavond, op woensdag 7 december om 20u wordt tijdens de open milieuraad de agenda voor het jaarthema 2012 ‘landbouw en milieu’ voorgesteld. Iedereen die interesse heeft, is welkom.
 
Morgen, op donderdag 8 december om 20u stelt Tieto Stoops uit Vorselaar zijn nieuw boek ‘Op de heide waait de wind’ voor. Wegens de grote belangstelling gaat de boekvoorstelling door in het gemeentehuis en niet in de bib zoals eerst gepland.
 
 
Kerst met ‘t Kiertje
Op woensdag 21 december brengen ’t Kiertje en Digidak de kerstsfeer mee naar de bib in Vorselaar. De kerstmutsen van ’t Kiertje bieden de bibliotheekbezoekers gratis tomatensoep met balletjes aan. Tezelfdertijd staan de medewerkers van Digidak klaar om samen met de bezoekers kerstkaartjes te maken.
 
> 10u tot 12u, Bib, Nieuwstraat 15
 
Het jaarlijkse kerstfeest van Welzijnsschakel ’t Kiertje heeft plaats op donderdag 22 december 2011 van 13u30 tot 17u in het Buurthuis. Dit jaar voorzien we een koud buffet met taartendessert. Alles wordt ingekleed met sfeervolle versiering en muziek.
 
De vrijwilligers van ’t Kiertje heten iedereen welkom en zetten hun beste kerstbeentjes voor. Om alles in goede banen te leiden, moet u inschrijven en € 2 betalen voor 17 december.  
 
> Inschrijven: tkiertje@gmail.com, 014 50 74 82
of op onze ontmoetingsmomenten.
Bankrekening 973-0138879-09 met vermelding naam en Kerstfeest.
 
 
Amnesty International
Al een halve eeuw strijdt Amnesty International tegen mensenrechtenschendingen. Het begon met het vrijschrijven van gewetensgevangenen maar het actieterrein is op 50 jaar enorm gegroeid. Amnesty vecht tegen de doodstraf en foltering, maar ook tegen armoede en discriminatie.
Vanuit onze maatschappelijke voorbeeldfunctie steunt de gemeente voluit de eindejaarscampagne van Amnesty International die doorgaat vanaf eind november tot en met 11 december.
 
 
Fietsgraveren
Bescherm uw fiets tegen diefstal. Van 9 tot 17 december kan u op het containerpark, tijdens de openingsuren, uw fietsen laten graveren met het graveertoestel van politiezone Neteland.
 
 
Ravotterkesdag
Kleuters tot 6 jaar kunnen komen klimmen, klauteren, springen en veel meer op de Ravotterkesdag, 28 december van 9u tot 16u in sportcentrum De Dreef.
 
Inschrijven kan tot 21 december. Prijs: € 10/kleuter, € 9 voor 2e en volgende kleuter uit zelfde gezin.